Dashibouillon met parmaham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Dashibouillon met parmaham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aziatische koude soep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de wortel en prei in fijne julienne. Wrijf de vellen zeewier schoon met een vochtige doek. Overgiet met 1 l koud water en breng op een zacht vuurtje aan de kook. Laat 10 minuten sudderen. Zeef en bewaar het vocht. 

  2. 2

    Doe de katsubushivlokken in het kombukookvocht en laat op een zacht vuurtje trekken tot de vlokken naar de bodem zakken. Giet door een zeef en bewaar het vocht.

  3. 3

    Leg 6 plakjes ham in de bouillon en laat ze 10 minuten trekken. Giet door een zeef.

  4. 4

    Breng de bouillon op smaak met sojasaus en sake.

  5. 5

    Blancheer de erwtjes, prei en wortelen en doe ze bij de bouillon. Kruid en laat koelen.

  6. 6

    Leg in 4 glaasjes een plakje ham en overgiet met de bouillon. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de wortel en prei in fijne julienne. Wrijf de vellen zeewier schoon met een vochtige doek. Overgiet met 1 l koud water en breng op een zacht vuurtje aan de kook. Laat 10 minuten sudderen. Zeef en bewaar het vocht. 

  2. 2

    Doe de katsubushivlokken in het kombukookvocht en laat op een zacht vuurtje trekken tot de vlokken naar de bodem zakken. Giet door een zeef en bewaar het vocht.

  3. 3

    Leg 6 plakjes ham in de bouillon en laat ze 10 minuten trekken. Giet door een zeef.

  4. 4

    Breng de bouillon op smaak met sojasaus en sake.

  5. 5

    Blancheer de erwtjes, prei en wortelen en doe ze bij de bouillon. Kruid en laat koelen.

  6. 6

    Leg in 4 glaasjes een plakje ham en overgiet met de bouillon. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.