Oosterse bouillon met schaaldieren en korianderdressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oosterse bouillon met schaaldieren en korianderdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de dressing. Spoel de koriander en snipper fijn. Mix met de sojasaus, rijstazijn, chiliolie, gember, knoflook en suiker. Zet apart.

  2. 2

    Pel de scampi’s en de rivierkreeftjes. Verhit boter en olie en bak de pantsers van de schaaldieren erin. Blus na enkele minuten met de visbouillon. Voeg de witte wijn en de tomaat-blokjes toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 15 minuten pruttelen. Zeef de bouillon.

  3. 3

    Giet de gezeefde bouillon samen met een laurierblaadje in een fonduestel. Reinig de schelpen grondig en leg ze op wat ijs op een serveerschaal.

  4. 4

    Breng de bouillon aan de kook en schep de schaaldieren met een netje erin. Laat ze garen in de bouillon en serveer ze dan met de korianderdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de dressing. Spoel de koriander en snipper fijn. Mix met de sojasaus, rijstazijn, chiliolie, gember, knoflook en suiker. Zet apart.

  2. 2

    Pel de scampi’s en de rivierkreeftjes. Verhit boter en olie en bak de pantsers van de schaaldieren erin. Blus na enkele minuten met de visbouillon. Voeg de witte wijn en de tomaat-blokjes toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 15 minuten pruttelen. Zeef de bouillon.

  3. 3

    Giet de gezeefde bouillon samen met een laurierblaadje in een fonduestel. Reinig de schelpen grondig en leg ze op wat ijs op een serveerschaal.

  4. 4

    Breng de bouillon aan de kook en schep de schaaldieren met een netje erin. Laat ze garen in de bouillon en serveer ze dan met de korianderdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.