Meest recente artikelen

Hoe maak je een klassieke steak Wellington?

  • Deel dit artikel:
Hoe maak je een klassieke steak Wellington? Artikel

Steak Wellington is een indrukwekkend gerecht, maar lekker makkelijk om te maken. Klaar? Start!

  • Verwarm je oven voor op 200°C. Kleur ondertussen je vlees (bij voorkeur 1 kg rund) aan in de pan. Kruid met peper en zout.
  • Leg je vlees in een ovenschaal en laat 30 minuten garen. Haal uit de oven en laat het vlees minstens 1 uur afkoelen.
  • Smelt een klontje boter in een pan. Voeg een fijngesneden ui en 150 gr fingesneden champignons toe. Laat kleuren op een laag vuurtje, totdat al het vocht weg is.
  • Ontvouw een rol bladerdeeg. Verdeel de champignons over het deeg tot 1 cm van de rand. Leg het vlees erop en rol voorzichtig op. Leg het vlees op een diepe bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat de vouwnaad onderaan ligt. Smeer het deeg in met een beetje eigeel.
  • Bak ongeveer 25 minuten in een oven van 200°C, totdat het deeg goudbruin is.

Tip: hou je niet van champignons? Vervang die dan door brunoise van courgette.

Enkele variaties op deze klassieker

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Ossenhaas in bladerdeeg met vitelottes


  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Zalm Wellington


  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Portobello Wellington met jus van geroosterde groenten


 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.