Recept

Beef wellington met witloof en gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit 1/3 van de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

  2. 2

    Snij de champignons heel fijn. Verhit 1/3 van de boter in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Meng er de bieslook onder en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Neem de ossenhaas en leg midden op het deeg. Leg er de champignons bovenop. Leg er het tweede vel bladerdeeg op. Vouw het deeg dicht tot een pakket. Het deeg mag op de randen 1 centimeter overlappen. Snij het overtollige deeg eraf en druk de randen goed aan. Draai het vlees voorzichtig om zodat de naad niet meer zichtbaar is. Steek figuurtjes uit de restjes deeg en leg ze op het deeg. Bestrijk met losgeklopt eigeel. 

  4. 4

    Steek de thermometer in het midden van het vlees. Zet het ongeveer 35 minuten in het midden van de oven, of tot de thermometer 50°C aangeeft, dan is de ossenhaas nog mooi rosé van kleur.  

  5. 5

    Bak het witloof in de rest van boter. Voeg de rasp en sap van sinaasappel, suiker en gember toe. Laat afgedekt op een zacht vuur garen, draai regelmatig om. Kruid nog met peper en zout.

  6. 6

    Neem het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het vlees aan tafel in dikke plakken. Serveer met het witloof.
    Tip: Lekker met kroketjes of pommes duchesse

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Beef wellington met witloof en gember

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!