Recept

Varkenshaasje ‘Wellington’ met spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Je maakt het bladerdeegkorstje van het varkenshaasje extra mooi door enkele restjes bladerdeeg in reepjes te snijden en het tweede stuk bladerdeeg ermee te decoreren. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Hak de citroentijm grof. Roerbak de spinazie en de citroentijm in een beetje olijfolie. Laat de helft uitlekken in een vergiet en meng de andere helft met de roomkaas.

  2. 2

    Leg 1 stuk bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Leg er het varkenshaasje op. Kruid met peper en zout. Bestrijk met de roomkaas-spinazie en leg daarop de uitgelekte spinazie.

  3. 3

    Leg er het tweede stuk bladerdeeg bovenop. Verzegel de randen met een vork en snij bij. Roer het ei los en strijk er de bovenkant van het deeg mee in. Zet gedurende 25 à 30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg krokant gebakken is.

  4. 4

    Laat het varkenshaasje ‘Wellington’ 5 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje ‘Wellington’ met spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!