Recept

Vegetarische wellington met pompoen en honing-mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De klassieker maar dan helemaal vegetarisch. Deze veggie wellington is ook lekker met een andere vulling, zoals champignons, rode biet of vegetarisch gehakt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternut, halveer hem in de lengte en haal de pitten eruit. Leg de pompoenhelften op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en kruid ze met peper en zout. Gaar de pompoen 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Spoel de aubergine en snij ze in kleine blokjes. Hak de noten grof en snij de abrikozen en dadels in kleine stukjes.

  3. 3

    Fruit de ui in olijfolie. Doe er de knoflook bij en bak hem glazig. Voeg de tijm, de rozemarijn, de aubergineblokjes, de noten en de gedroogde vruchten toe en roerbak verder. Breng op smaak met misopasta, citroen-sap, peper en zout. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken.

  4. 4

    Haal de pompoen uit de oven. Leg 1 rol bladerdeeg op een tweede met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel ⅔ van de vulling over het midden van het deeg, leg hierop de pompoen en leg daar de rest van de vulling op. Leg de tweede rol bladerdeeg er bovenop en druk goed aan. Snij het bladerdeeg bij tot3 cm rond het geheel en rol dit tot tegen de pompoen. Duw het aan met een vork. Snij de boven-kant van het bladerdeeg met een scherp mes om de 3 cm in.

  5. 5

    Steek met de koekjesvorm sterretjes uit de rest van het bladerdeeg en versier er de bovenkant van de wellington mee. Borstel het bladerdeeg in met het losgeklopte ei en bak de wellington 25 à 30 minuten in de oven, tot hij goudbruin is en de pompoen en vulling gaar zijn.

  6. 6

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur zonder te kleuren. Fruit hierin de sjalot, voeg de room, de honing en de mosterd toe. Roer goed om en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken. Los het maïszetmeel op in een beetje water en voeg beetje per beetje toe aan de saus, tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Serveer de honing-mosterdsaus bij de Wellington.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische wellington met pompoen en honing-mosterdsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!