Recept

Beef Wellington à la Piet Huysentruyt

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Deze beef Wellington is een echt pronkstuk voor je feestdiner. Lekker met kroketjes of gebakken aardappelen en groentjes naar keuze.

bereiding
 1. 1

  Maak de champignons schoon, pel de sjalot. Snij beide in kleine blokjes of cutter ze fijn.

 2. 2

  Smelt de boter in een antiaanbakpan en voeg de champignons en de sjalot toe. Stoof aan en kruid met peper en zout. Laat stoven tot er geen vocht meer in de mengeling zit. Laat alles afkoelen.

 3. 3

  Kruid de rosbief met peper en zout. Smelt de boter in een gewone braadpan zodat je straks lekkere aanbaksels in de pan krijgt. Laat de boter niet te bruin worden, want dit geeft een aangebrande saus met vetringen bovenop.

 4. 4

  Bak het vlees bruin in 4 minuten per kant. Haal het uit de pan en leg het opzij om af te koelen.

 5. 5

  Blus met de pan met de porto, voeg 200 milliliter water en de runderbouillon toe en laat even inkoken. Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel, opgelost in een klein beetje water.

 6. 6

  Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en leg het op bakpapier op een bakplaat. Doe dat pas op het allerlaatste moment: zo is het beter te hanteren en bakt het gelijkmatig en mooi krokant.

 7. 7

  Schik de sneetjes ham naast elkaar op het bladerdeeg. Ze zorgen meer voor smaak maar beschermen het bladerdeeg ook tegen het overtollige vocht dat nog uit de rosbief kan lopen.

 8. 8

  Besmeer de sneetjes met de pasta van champignons, leg hierop de rosbrief en besmeer hem eveneens met de champignonpasta. Leg hierop weer een laagje ham en daarboven een half vel bladerdeeg.

 9. 9

  Klop de eidooier los met water. Besmeer de randen van het onderste vel bladerdeeg met de eidooier. Dat zorgt ervoor dat alles aan elkaar kleeft. Vouw het dicht en besmeer het deeg met de rest van de eidooier. Zo krijg je straks een mooie kleur.

 10. 10

  Bak de rosbief in in de oven: 20 à 25 minuten als je het bleu wilt, 30 à 35 minuten voor saignant of 40 minuten voor à point.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Beef Wellington à la Piet Huysentruyt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!