Recept

Asperges Wellington

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat er geen boter zit in het meeste bladerdeeg uit de supermarkt? Dat maakt dit dus een feestelijk vegan gerecht. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de asperges, verwijder de harde onderkanten en kook of stoom de asperges beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Laat ze uitlekken.

  2. 2

    Spoel de peterselie en snipper hem fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in grove stukken. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de champignons met de knoflook tot al het vocht uit de pan is. Kruid met peper en zout. Stort ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Hak de champignons nog eens extra fijn en meng ze met 2 eetlepels fijngesnipperde peterselie.

  3. 3

    Ontrol 1 rol bladerdeeg en leg in het midden een strook met de gebakken champignons. Beleg ze met de asperges en kruid met peper en zout. Leg daarover de tweede rol bladerdeeg en vouw de randen om. Wrijf het deeg in met de sojamelk en zet 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Besprenkel de rucola met een beetje wijnazijn en olijfolie en kruid met peper en zout. Serveer de Wellington met het slaatje. Werk af met de rest van de gesnipperde krulpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Asperges Wellington

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!