Recept

Hindegebraad Wellington

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer dit wildgebraadje anders-dan-anders in een jasje van bladerdeeg.

bereiding
  1. 1

    Kruid het gebraad met peper en zout. Schroei het vlees rondom dicht in hete boter.

  2. 2

    Snij de harde nerven van de bladeren savooikool weg en blancheer ze 5 minuten in licht gezouten water. Spoel daarna onder koud water en dep goed droog. Snij de bospaddenstoelen heel fijn. Pel en snipper de sjalot en pers de knoflook. Bak het sjalotje met de look in boter glazig. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak tot al het vocht is verdampt. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.

  3. 3

    Neem een stuk plasticfolie. Leg hierop de savooikoolbladeren even breed als het hindegebraad. Verdeel er de gebakken paddenstoelen op en leg er het hindegebraad op. Rol het vlees met behulp van de folie stevig op. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het vlees uit de folie en rol het in het bladerdeeg. Let erop dat alle naden goed dicht zijn. Snij uit de andere rol bladerdeeg lange dunne linten, bestrijk ze wat met water en leg ze kruiselings over de wellington. Leg het pakketje op een met bakpapier beklede bakplaat met de naad naar beneden.

  5. 5

    Smeer het bladerdeeg in met het losgeklopt ei. Bak in 35 minuten mooi goudbruin. Laat na het bakken 5 minuten rusten en snij daarna in mooie plakjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hindegebraad Wellington

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!