Recept

Gehaktbrood Wellington

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gehaktbrood in een jasje van bladerdeeg durf je ook op zondag op tafel te zetten.

bereiding
  1. 1

    Fruit de ui en kno ook glazig in olijfolie. Voeg de champignons en de tijmblaadjes toe, stoof ze gaar, schep over in een kom en laat afkoelen. Blus de pan met runderfond en laat wat inkoken. Los het maïszetmeel op in een scheutje water, roer door de saus, laat binden en zet opzij.

  2. 2

    Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat het even rusten. Meng het gehakt met de champignons en 1 ei, kruid met peper en zout en vorm er een lang gehaktbrood van. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Rol het deeg open en leg het gehakt in het midden, in verticale richting. Snij het deeg aan weerszijden van het gehaktbrood dwars om de 2 centimeter in. Vouw de repen kruiselings over het gehaktbrood en druk ze even aan waar ze overlappen.

  4. 4

    Klop het tweede ei los en kwast er het bladerdeeg mee in. Bak het gehaktbrood 40 minuten in de oven tot het bladerdeeg knapperig en goudbruin is.

  5. 5

    Borstel de krieltjes schoon en snij ze doormidden. Schik ze met de knoflookteentjes en de rozemarijn op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en laat 30 minuten mee roosteren in de oven. Warm de saus op. Serveer het vlees met de aardappeltjes en de saus. Lekker met groene boontjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood Wellington

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!