Recept

Zalm Wellington in brickdeeg met pompoencrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vind je geen brickdeeg in de koeltoog? Kijk dan eens even in het diepvriesvak of loop langs de lokale Marokkaanse winkel. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij de pompoen in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en mix ze glad. Breng de puree op smaak met peper, zout, nootmuskaat en 2 eetlepels olijfolie.

  2. 2

    Spoel de spinazie en de peterselie en hak ze grof. Pel en snipper de knoflook en de ui. Stoof de spinazie, de peterselie, de knoflook en de ui in een pan met 1 eetlepel olijfolie.

  3. 3

    Smeer elk vel brickdeeg in met olijfolie en leg dan telkens 4 vellen op elkaar. Leg de zalm elke keer in het midden van het bovenste vel. Lepel er de spinazie op en breng op smaak met de citroenschil, peper en zout. Maak er pakketjes van en sluit die met keukentouw. Bak de pakketjes 20 à 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Smelt ondertussen de melkerijboter op een zacht vuurtje tot ze goudbruin is. Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof.

  5. 5

    Verdeel de pompoenpuree over de borden. Zet er een zalmpakketje op en overgiet met de beurre noisette. Werk het gerecht af met de hazelnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm Wellington in brickdeeg met pompoencrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!