Recept

Veggie Wellington met geroosterde wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen, snij ze in de lengte door en bestrooi ze met de gedroogde kruiden. Besprenkel met boter of kokosolie, het limoensap en de geraspte schil. Hussel alles goed door elkaar, schik op een met bakpapier beklede ovenschaal en zet 30 minuten in
    de oven.

  2. 2

    Maak de pastinaak en de paprika schoon en snij in reep- jes. Borstel de champignons schoon en snij in blokjes. Leg de pastinaak op een met bak- papier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 mi- nuten mee in de oven.

  3. 3

    Spoel de spinazie. Pel en snipper de ui en de kno ook. Bak de champignons met de ui en de kno ook. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Voeg in porties de spinazie toe en laat slinken. Laat het geheel goed uitlekken in een vergiet. Schep de helft van het losgeklopte ei en 3 eetlepels paneermeel door het mengsel.

  4. 4

     Zet de oven op 180°C. Rol het bladerdeeg open op een bakplaat en snij er een rechthoek uit van 25 x 30 cm. Prik er enkele gaatjes in en strooi paneermeel op het smalste deel waar de vulling komt. Verdeel de helft van het spinaziemengsel vooraan op het deeg. Leg er de geroosterde stukken pastinaak en de paprikareepjes op en verdeel er de rest van het spinaziemengsel over.

  5. 5

    Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg voorzichtig op. Druk alle naden aan de zijkant en aan het uiteinde van het deeg goed vast. De naad van de rol moet onderaan lig- gen. Maak van het overtollige deeg guurtjes met uitsteekvormpjes en leg ze op de wellington. Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei en zet 35 minuten in de oven.

  6. 6

    Werk de geroosterde wortelen af met de muntblaadjes en serveer ze bij de veggie wellington.

    Tip: Lekker met een groene salade. Meng verschillende slasoorten en kruiden en werk af met pompelmoes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Veggie Wellington met geroosterde wortelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!