Recept

Mini beef Wellington

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een Britse klassieker met rundvlees. Ingepakt in bladerdeeg ziet het er extra feestelijk uit, toch?

bereiding
 1. 1

  Maak de bospaddenstoelen schoon, snij ze in kleine stukjes en bak ze met de tijm in boter tot al het vocht verdwenen is. Kruid met peper en zout.

 2. 2

  Dep het vlees droog en kruid met peper en zout. Bak het rondom kort bruin in hete olie. Bestrijk het vlees rijkelijk met de mosterd.

 3. 3

  Leg een plakje parmaham op een stuk vershoudfolie. Schep er een laagje paddenstoelen op. Leg er een biefstuk op en wikkel er de ham rond. Sluit met de folie. Doe hetzelfde met de rest van het vlees en leg 15 minuten in de koelkast.

 4. 4

  Verwarm de oven voor op 220°C. Snij het bladerdeeg in repen die even breed zijn als de vleespakketjes. Verwijder de folie en leg elk stukje vlees op een reep bladerdeeg. Vouw dicht. Leg het nog eens omgekeerd op een reep bladerdeeg en vouw opnieuw dicht zodat het vlees volledig bedekt is met bladerdeeg. Bestrijk de randen met water zodat ze kleven. Leg de mini-Wellingtons, met de naad naar beneden, op een met bakpapier beklede bakplaat.

 5. 5

  Haal met een uitsteekvormpje blaadjes uit het deeg. Plak ze met wat water op de Wellingtons. Klop het eigeel los met wat water en bestrijk er het deeg mee. Bak de pakketjes 20 minuten in de oven. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini beef Wellington

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!