Recept

Beef Wellington met spinaziesalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassiek Brits gebraad, maar net wat anders met een leuke spinaziesalade en pittige honing-mosterd dressing. 

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Snipper de peterselie fijn. Maak de champignons schoon en hak ze fijn in de keukenrobot. Stoof de sjalot en look glazig in boter. Voeg de gehakte champignons toe en laat meestoven. Let erop dat al het vocht verdwenen is en roer er dan de fijngesnipperde peterselie bij. Kruid met peper en zout en laat volledig afkoelen in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de spinazie, stoof aan in wat boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat goed uitlekken.

  3. 3

    Smelt een klontje boter in een pan en schroei het vlees rondom rond dicht. Haal het vlees uit de pan en laat een kwartier rusten.

  4. 4

    Neem een groot stuk vershoudfolie en leg op het werkblad. Schik er de sneetjes gedroogde ham op, lichtjes overlappend. Besmeer met de gehakte champignons en verdeel er de gestoofde spinazie over, maar blijf zo’n 2 centimeter van de rand. Schik de ossenhaas op de spinazie en rol op. Span goed aan en laat even rusten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.

  5. 5

    Haal het bladerdeeg uit de koelkast en rol de ossenhaas in een vel (verwijder eerst de plasticfolie). Bestrijk de randen met water en duw goed aan zodat je een gesloten pakketje krijgt. Snij dunne reepjes van ongeveer 1/2 centimeter dikte van de andere rol deeg, en leg in ruitjesvorm op het gebraad. Kluts het ei los met een scheutje water en bestrijk het deeg ermee. Schuif 40 minuten in de oven.

  6. 6

    Laat het daarna minstens 20 minuten rusten voor je het aansnijdt. Zo blijven de sappen goed in het vlees en krijg je een mooie rosé kleur.

  7. 7

    Maak de vinaigrette: snipper de bieslook fijn en meng met de olijfolie, azijn, mosterd en honing. Spoel de spinazie en zwier droog. Spoel de appel en snij in partjes. Stel een salade samen met de spinazie, appelpartjes, verbrokkelde geitenkaas, rozijnen en besprenkel met de vinaigrette. Serveer met het gebraad.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Beef Wellington met spinaziesalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!