Meest recente artikelen

Zelf pasta maken

  • Deel dit artikel:
Zelf pasta maken Artikel

Zelf pasta maken is niet zo moeilijk als je denkt. Wij leggen het snel even uit!

Ingrediënten (voor ongeveer 300 gram pasta)

  • 100 gram bloem van harde tarwe
  • 100 gram zachte bloem (tenero)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • zout

Bereidingswijze

  • Meng beide bloemsoorten en leg ze op het werkvlak. Maak in het midden een kuiltje. Breek de eieren boven het kuiltje, voeg olie en een snuifje zout toe. Kneed alles met één hand, van binnen naar buiten, tot een samenhangend mengsel. Kneed het deeg daarna nog 5 tot 10 minuten met twee handen stevig door tot het soepel is. Voeg zo nodig wat extra olie toe.
  • Laat het deeg afgedekt nog ongeveer 30 minuten rusten op een koele plaats.
  • Rol het deeg in gedeelten door een pastamachine. Begin met de grootste opening en verklein de opening steeds één stand. Bestrooi het deeg met bloem als het te plakkerig is. Het deeg is nu geschikt voor ravioli en lasagne. Haal, voor tagliatelle, het deeg door de betreffende roller op de pastamachine. Of rol het deeg losjes op en snijd het in dunne reepjes.
  • Bereid de pasta vervolgens met ingrediënten naar wens

Suggesties

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen