Meest recente artikelen

De favoriete pastarecepten van redactrice Sofie

Absolute topgerechtjes!

De favoriete pastarecepten van redactrice Sofie Artikel

Snel klaar, goedkoop en veelzijdig. Pasta, da's altijd een winner - ook voor redactrice Sofie. Zij selecteerde haar favoriete pastarecepten om ze met jou te delen.

1 'Graag traag' spaghetti bolognese

Redactrice Sofie: "Vaak vragen mensen ons wat het geheim is van een lekkere spaghettisaus. Wel, ik zal het verklappen: dat is tijd. Tijd om langzaam te sudderen en te garen. Daar wordt je saus extra lekker van. Niet geschikt voor dagen waarop het snel moet gaan? Toch wel: ik maak altijd een grote pot en vries de saus in porties in. 's Ochtends in de koelkast zetten om te ontdooien, 's avonds opwarmen en je pasta erbij koken en het eten staat binnen het kwartier op tafel."

2 Fusilli met courgette, erwtjes, citroen en munt

Redactrice Sofie: “Pasta heeft eigenlijk niet veel nodig om lekker te zijn. Wat groenten en wat verse kruiden, een beetje roomkaas en een scheut bouillon: in no time zet je een lekker frisse pasta op tafel. Ik maakte ‘m altijd al warm, zoals in dit recept, maar volgens mij is deze pasta ook heerlijk koud. Voor als je eens iets anders wilt dan een pastasalade met mayonaise.”

3 Macaroni met bloemkoolsaus en peterselie

Redactrice Sofie: “Macaroni met kaassaus is een van de lekkerste dingen die er zijn, maar toch mis ik altijd wat groenten. Deze bloemkoolsaus is voor mij een prima alternatief. Het kan ook met gewone melk als je geen sojamelk in huis hebt (of gewone melk lekkerder vindt). Ook lekker: schep er nog wat gestoofde of geblancheerde groentjes door – erwtjes of prei, bijvoorbeeld, voor een extra portie groenten.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel
Alles over Sofie Doms

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen