Meest recente artikelen

Gevulde pasta: zo maak je ’m zelf

Want zelfgemaakte pasta is nóg lekkerder

Gevulde pasta: zo maak je ’m zelf Artikel

Zo veelzijdig en zo lekker: dat is pasta. En om het extra speciaal te maken, maken we het deeg helemaal zelf en vullen we ravioli en tortellini met heerlijke luxe-ingrediënten.

Gevulde pasta is niet enkel iets wat je op restaurant bestelt; ook zelfgemaakt is-ie superlekker. Wij leggen je met plezier uit hoe je 't doet en delen onze lekkerste recepten.

Gevulde pasta: we beginnen met de pasta

Om te beginnen maken we een basisdeeg voor de pasta volgens onderstaand recept. Zorg dat je zeker de juiste bloem koopt voor pasta, namelijk Semola (rimacinata) di grano duro. Dat is fijngemalen griesmeel van harde tarwe. Rimacinata betekent zoveel als 'opnieuw door de machine' en het is dus dubbel gemalen. Semola is het Italiaanse woord voor bloem.

Eens je deeg gemaakt is, kunnen we beginnen met het vullen van de heerlijke pasta. Wat dacht je van deze receptjes?

Pompoenravioli met king krab

Net iets anders, maar even lekker:

 

Pompoenravioli met parmaham, mascarponesaus en basilicum

  • Vervang de krab in het recept van de vulling door 120 g parmaham en mix samen met 120 g ricotta, 120 g parmezaan en enkele blaadjes basilicum tot een stevige massa voor de vulling.
  • Kook de ravioli gaar in kokend gezouten water in ± 4 minuten. Haal uit het water en laat even uitlekken.
  • Hou een beetje kookvocht bij en meng er 100 g mascarpone onder zodat je een sausje krijgt.
  • Rasp er de citroenzeste van een halve citroen bij en werk af met verse blaadjes basilicum.

Tortellini met patrijs

Nét iets anders, maar even lekker:

 

Tortellini met zalm, groene asperges en limoenboter

  • Schil en kook 1 bussel groene asperges gaar en snij ze in kleine stukjes.
  • Prak 300 g zalm, die je 10 minuten hebt gegaard in een oven van 180°C, met een vork en meng er de stukjes asperge en 100 g ricotta onder. Hou enkele stukjes asperge apart.
  • Hak wat bieslook en basilicum fijn en meng ze samen met citroenzeste van 1 citroen onder de vulling. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij 200 g kerstomaatjes in de helft. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en laat de tomaatjes er enkele minuten in ‘smelten’, samen met 1 teentje knoflook.
  • Giet 2 eetlepels geklaarde boter en 2 eetlepels limoensap in de pan. Hou warm en giet over de ravioli. Werk af met wat stukjes asperge.

Spinazietortellini met langoustine

Nét iets anders, maar even lekker:

 

Spinazietortellini met gorgonzola en pesto van basilicum

  • Meng 300 g gorgonzola met een handvol walnoten in kleine stukjes en gebruik deze als vulling.
  • Maak dan de pesto zoals beschreven in het recept met de langoustine, maar vervang de spinazie door 75 g basilicumblaadjes.
  • Vervang ook de pijnboompitten door 40 g walnoten.
  • Werk het gerecht af met blaadjes basilicum en brokkel er nog wat extra gorgonzola over.

Everzwijnravioli met bospaddenstoelen

Nét iets anders, maar even lekker:

 

Ravioli met bospaddenstoelenmix, marjoleinboter en parmezaan

  • Maak 1 kg boschampignons naar keuze schoon en snipper heel fijn.
  • Pel 1 teentje knoflook en 1 sjalot en snipper fijn.
  • Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit de knoflook en de sjalot erin. Voeg de fijngesnipperde boschampignons erbij en bak verder op. Blus met een scheutje witte wijn en laat inkoken.
  • Roer er 60 g ricotta en 60 g parmezaan onder, snipper wat bladpeterselie erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en maak er ravioli mee. Kook gaar.
  • Volg voor de afwerking het bovenstaande recept vanaf stap 9, maar vervang de salie door marjolein.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen