Pastadeeg
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pastadeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo maak je zelf pastadeeg. Experimenteer nadien met vormen en vullingen! 

Semola (rimacinata) di grano duro (voluit op zijn Italiaans) is fijngemalen griesmeel van harde tarwe. Rimacinata betekent zoveel als ‘opnieuw door de machine’ en het is dus dubbel gemalen. Semola is het Italiaanse woord voor bloem. Let er dus op dat je bloem koopt die geschikt is voor pasta!

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem en maak met een lepel een kuiltje in het midden van de bloem. Breek de eieren en klop ze eerst los met een vork.

  2. 2

    Meng het losgeklopte ei door de bloem en kneed stevig tot een homogeen glad en elastisch deeg.

  3. 3

    Vorm 4 gelijke bolletjes en wikkel ieder bolletje deeg in een vel vershoudfolie. Laat de deegbollen 1,5 uur rusten in de koelkast.

  4. 4

    Haal het deeg uit de koelkast en haal het uit de folie. Duw het bolletje deeg plat en bestuif met wat bloem.

  5. 5

    Draai het deeg door de dikste stand van de pastamachine. Stel je machine een stand dunner in en draai het er nogmaals door. Herhaal nog zo’n 5 à 6 keer (afhankelijk van de dikte die je wenst) tot je een lang dun vel deeg krijgt. Stand 7 is ideaal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem en maak met een lepel een kuiltje in het midden van de bloem. Breek de eieren en klop ze eerst los met een vork.

  2. 2

    Meng het losgeklopte ei door de bloem en kneed stevig tot een homogeen glad en elastisch deeg.

  3. 3

    Vorm 4 gelijke bolletjes en wikkel ieder bolletje deeg in een vel vershoudfolie. Laat de deegbollen 1,5 uur rusten in de koelkast.

  4. 4

    Haal het deeg uit de koelkast en haal het uit de folie. Duw het bolletje deeg plat en bestuif met wat bloem.

  5. 5

    Draai het deeg door de dikste stand van de pastamachine. Stel je machine een stand dunner in en draai het er nogmaals door. Herhaal nog zo’n 5 à 6 keer (afhankelijk van de dikte die je wenst) tot je een lang dun vel deeg krijgt. Stand 7 is ideaal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.