Meest recente artikelen

Wanneer gebruik je best verse pasta en wanneer gedroogde?

Kies de juiste pasta

Wanneer gebruik je best verse pasta en wanneer gedroogde? Artikel

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is verse pasta niet altijd beter dan de gedroogde versie. Eigenlijk hangt het vooral af van welk gerecht je maakt. Maar wanneer gebruik je nu best welke pasta?

Wanneer je gevulde pasta gaat maken, doe je dat altijd met verse pasta en niet met de gedroogde versie. Ook voor gerechten met lintpasta wordt vaak verse pasta gebruikt.

Je verse pasta zelf maken is de allerbeste optie en helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt. Het enige wat je nodig hebt zijn bloem, eieren en een handmatige of elektrische pastamachine. Ook een pastadroogrekje komt van pas wanneer je verse pasta maakt, en als je ravioli gaat maken kun je daar ook speciale raviolivormpjes voor gebruiken.

Koop je je verse pasta toch liever in de winkel? Ga dan liefst voor pasta die de dag zelf gemaakt is en koop hem pas op de dag wanneer je hem gaat gebruiken. Deze haal je beter niet in de supermarkt, maar eerder bij een Italiaanse speciaalzaak voor een betere kwaliteit en textuur. In alle andere gevallen kies je beter voor gedroogde pastahier lees je trouwens waar je op moet letten als je deze koopt.

Dit is ook belangrijk

Gebruik altijd de soort pasta die het recept voorschrijft. Het heeft namelijk een reden waarom de soort in het recept is vermeld. Zo houden bepaalde pasta's, zoals spirelle, de saus beter vast dan gladde pasta's. Sauzen op basis van olie zijn ideaal voor bij droge pasta, terwijl verse pasta dan weer een goede match is voor sauzen op basis van room. Welke saus het best bij welk type pasta past, lees je hier.

Let ook op de kooktijd. Een dikke pasta met een korte kooktijd is vaak van lage kwaliteit, omdat hij gemaakt is van goedkope bloem. Een dikke pasta zou juist een langere kooktijd moeten hebben, anders zal hij minder lekker smaken. Om een lekker pastagerecht te maken, mag je de pasta natuurlijk ook niet te kort of te lang koken. Hier lees je wanneer je pasta perfect al dente is.

 Heerlijke recepten met verse en gedroogde pasta

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen