8x lekkere, eenvoudige pasta
Pasta smaakt altijd
Lekker eten hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Deze 8 heerlijke pastarecepten van Libelle-chef Ilse D'hooge bewijzen dat!
Pasta vongole
Kook 500 g spaghetti. Stoof 1 ui met 2 teentjes look. Blus met 100 ml witte wijn en voeg 1 kg venusschelpen toe. Stoom 5 minuten en schep er de pasta en peterselie door.
Orzo met feta
Kook 400 g orzo. Snij 1⁄2 watermeloen in blokjes en meng met de pasta, 125 g rucola, verse munt en 150 g verkruimelde feta.
Pasta pesto
Kook 400 g orecchiette. Bak 250 g spekreepjes en voeg 500 g gestoomde groene asperges toe. Meng met de pasta en 1 potje groene pesto.
One pot pasta
Doe 500 g spaghetti met 400 g tomatenblokjes, 100 ml olijfolie, 100 g zwarte olijven, 500 g gehalveerde kerstomaatjes en 1,2 l water in een pot en kook alles samen in 10 minuten gaar.
Pasta parmezaan
Kook 500 g tagliatelle beetgaar en giet af. Bewaar 2 el kookvocht en meng met de pasta, 8 el geraspte parmezaan en kruid met zwarte peper. Werk af met peterselie.
Penne met worst
Kook 500 g volkorenpenne beetgaar. Blancheer de roosjes van 1 broccoli. Pel en snipper 1 sjalot en 2 teentjes look. Bak 350 g plakjes chipolataworst met de sjalot- en looksnippers. Meng met de penne, broccoli en 100 g zongedroogde tomaten.
Spinaziecannelloni
Verwarm de oven voor op 200°C. Stoof 1 ui, 1 teentje look, 300 g spinazie en 200 g ricotta. Vul er 8 cannelloni mee en schik in een ovenschaal. Schep er 400 g tomatenblokjes over en bestrooi met mozzarella. Zet 15 minuten in de oven.
Linguine met zalm
Kook 500 g linguine beetgaar. Fruit 2 teentjes look. Voeg de pasta en 300 g gerookte zalm in reepjes toe. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Serveer met rucola en dille.