Sandra Bekkari's tips voor een gezonde bbq
Gezond genieten!
Zin in een gezonde én smaakvolle bbq? Met deze tips van Sandra Bekkari tover je moeiteloos een evenwichtig feestmaal op tafel.
1 Geef groenten de hoofdrol
Laat groenten schitteren in kleurrijke salades én op de grill. Kies voor seizoensproducten voor de meeste smaak en vitamines.
2 Leg de focus op gezonde vetten
Voeg gezonde vetbronnen toe, zoals avocado, olijfolie extra vierge, noten, zaden, pitten…
3 Meng mayonaise met yoghurt
Maak sausjes op basis van yoghurt, avocado of hummus in plaats van klassieke mayonaise. Yoghurt is licht, fris en rijk aan eiwitten.
4 Speel met verse kruiden
Kruiden geven extra smaak en zijn erg gezond. Bovendien hoef je ook minder zout te gebruiken. Denk aan frisse lentekruiden zoals munt, koriander, basilicum, peterselie en bieslook. Maak bijvoorbeeld een sausje van yoghurt met fijngehakte munt.
5 Maak je salade spannend
Combineer knapperige elementen zoals komkommer, radijzen en noten met zachtere ingrediënten zoals geroosterde sla of zoete aardappel. Dat maakt een salade net dat tikkeltje boeiender om te eten.
6 Vermijd suiker in dressings
Gebruik liever smaakmakers zoals mosterd, azijn, sojasaus, tahin of kappertjes voor een natuurlijke umami-toets.
7 Kies voor gezondere broodcroutons
Gebruik bij voorkeur volkoren zuurdesembrood en bak ze in een beetje olijfolie.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!