Meest recente artikelen

Zelf ravioli maken zonder stress: zo doe je dat

DIY

Zelf ravioli maken zonder stress: zo doe je dat Artikel

Wil je uitpakken met een explosie aan smaak? Maak je ravioli dan eens een keertje zelf! Succes gegarandeerd!

HET DEEG

Meng voor 4 personen 200 gram hard tarwegriesmeel met 2 eieren en kneed 5 minuten goed door. Verpak de deegbal in plasticfolie, laat een halfuur rusten in de koelkast en rol uit met je deegrol of pastamachine.

DE VULLING

Stoof 250 gram ontdooide diepvriesspinazie aan in wat boter. Laat afkoelen en druk al het resterende vocht eruit. Meng 250 gram ricotta en 100 gram parmezaan onder de spinazie en kruid goed af met zout, peper en nootmuskaat.

DE RAVIOLI

Leg de pastavellen op een houten plank en steek er met een ronde steekvorm rondjes uit. Schep op de ene helft van de rondjes een hoopje vulling en leg de andere helft van de rondjes er bovenop. Druk de randen goed aan rondom de vulling.

DE BEREIDING

Kook de ravioli gaar in een grote pan met licht gezouten water. Smelt terwijl een flinke klont goede boter. Schep de beetgare ravioli rechtstreeks in de boter, zodat er wat kookwater meekomt en laat even stoven. Kruid goed af met zwarte peper en serveer met verse groene kruiden en parmezaan.

Tip: Variëren met de vulling?

Ga voor een van de volgende duo's: geitenkaas & zongedroogde tomaten, feta & olijven, mascarpone & gerookte zalm, krab & ricotta, scampi & groene asperges of lamsgehakt & pompoen.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen