Warme herfstsalade met gebakken aardappeltjes, peren en varkensmignonette
bereiding
-
1
Boen de krieltjes schoon en kook ze ± 10 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitdampen. Halveer ze en bak ze rondom krokant in een klontje boter en een likje olijfolie. Kruid ze met zout.
-
2
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Boen de peren schoon en snij ze in partjes. Verhit wat boter in een pan en bak de peren krokant. Kruid ze met peper, zout en nootmuskaat. Spoel de sla en laat ze uitlekken.
-
3
Kruid de mignonettes met peper en zout. Bak ze in ± 2 à 3 minuten aan beide kanten krokant in de grillpan. Het vlees mag vanbinnen nog mooi rosé zijn. Snij het in plakjes.
-
4
Doe de salade in een schaal, leg er de gebakken patatjes, de gebakken peren en de plakjes vlees bij. Bestrooi de salade met de geroosterde amandelen en serveer ze met een flinke lepel pickles.