Recept

Perenstrudel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Ook lekker met een kant-en- klare appel- of perencompote. Wie geen rum wil gebruiken, kan die vervangen door druiven- of perensap.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Week de rozijntjes in de rum. Schil de peren en snij ze in blokjes. Snij de marsepein in kleine blokjes. Hak de pecannoten grof. Hou wat noten apart voor de afwerking en snij die nog iets fijner. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Klop het ei los.

  2. 2

    Haal de rozijnen uit de rum en meng ze met de blokjes peer, de suiker, de marsepein, de gehakte pecannoten en de kaneel. Breng op smaak met de geraspte citroenschil en het sap en meng goed.

  3. 3

    Leg 2 vellen filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de gesmolten boter. Leg er 2 nieuwe vellen op en bestrijk opnieuw met boter. Lepel de peervulling op de lange kant van het deeg, hou de randen vrij en rol strak op. Bestrijk het deeg met de eidooier en bestrooi het met de fijngehakte pecannoten. Bak de strudel 25 minuten in de oven. Laat hem afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Perenstrudel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!