Witloofwok met balletjes en appel
bereiding
-
1
Kook de rijst in water met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken.
-
2
Rol hapklare balletjes van het gehakt. Maak een saus van de honing, de sriracha en wat limoensap.
-
3
Verhit arachideolie in de wok en roerbak de balletjes in 10 minuten krokant en gaar. Lepel er de honingsaus bij en laat de balletjes karamelliseren. Neem ze uit de wok en maak die schoon.
-
4
Spoel de appelen en snij ze in plakjes. Verwijder de bittere kern van de stronkjes witloof en snij ze in reepjes. Snipper de koriander. Verhit opnieuw arachideolie in de wok en roerbak het witloof en de appel 5 minuten. Voeg de laatste minuut de rijst en de balletjes toe.
-
5
Werk de wok af met de gesnipperde koriander en serveer. Lekker met extra sriracha erbij.