Recept

Kipstoofpotje met pommes ­duchesse en witloofslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

“Lepel de gebakken champignons pas op het einde door het stoofpotje, zo blijven ze lekker krokant”

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilet in stukjes en kruid ze met kipkruiden. Verhit boter en olijfolie in een pan met dikke bodem en korst de kip kort rondom aan. Blus de pan met de bouillon en laat die op een zacht vuur inkoken.

  2. 2

    Maak het slaatje. Verwijder de harde kern van het witloof en snipper de stronkjes fijn. Spoel de appel en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper de bieslook. Meng het witloof met de appel, de mayonaise, de yoghurt, de bieslook, het citroensap en de citroenschil tot een smeuïg slaatje. Zet koel weg.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit olijfolie en boter in een pan en roerbak de knoflook, de sjalot en de champignons op hoog vuur krokant. Breng ze op smaak met het citroensap, de citroenschil, peper en zout.

  4. 4

    Bak de pommes duchesse volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer of in de friteuse.

  5. 5

    Snipper de dragon. Bind het kipstoofpotje met de room en breng het op smaak met peper, zout en de dragon. Schep er ten slotte de gebakken champignons onder.

  6. 6

    Werk het kipstoofpotje af met de extra dragon en serveer het met het witloof-slaatje en de pommes duchesse.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!