Recept

Vis onder ­aardappelkorst met erwtjes en wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aan de slag met diepvriesvis!

Goede diepvriesvis is makkelijk in gebruik, maar let op bij het ontdooien. Diepvriesvis laat namelijk iets meer vocht los dan verse vis. Als je al op voorhand weet wat er op het menu staat, leg je de diep­gevroren vis de avond voordien het best al in de koelkast. Leg de vis – het liefst in de verpakking – in een kom om het vocht op te vangen. Is de vis helemaal ontdooid? Dep ’m dan goed droog met keukenpapier en bereid hem net zoals verse vis. Ben je vergeten om de vis uit de vriezer te nemen, dan kun je ’m in de plastic verpakking spoelen onder koud water of een uurtje in koud water leggen. ­Ververs regelmatig het water. In de microgolfoven ontdooien is minder goed, omdat de vis dan toch wat zal opwarmen en taai zal worden ­tijdens het bereiden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Laat de vis ontdooien. Snipper de dille. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en mix ze samen met de dille, de ricotta en de room. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout en lepel ze in een ovenschaal.

  2. 2

    Spoel de aardappelen en maak er met een mandoline dunne plakjes van. Leg de vis op de saus, beleg hem dakpansgewijs met de aardappelplakjes en strooi er de amandelschilfers over. Bestrijk de schotel met de losgeklopte eidooier. Bak de vis en de aardappelen 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Giet de erwtjes en worteltjes af en spoel ze. Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot met de erwtjes en wortelen in een beetje boter. Kruid de groenten met peper en zout.

  4. 4

    Neem de vis uit de oven en serveer de schotel met de gestoofde groentjes en een takje oregano.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!