Vis onder aardappelkorst met erwtjes en wortelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Laat de vis ontdooien. Snipper de dille. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en mix ze samen met de dille, de ricotta en de room. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout en lepel ze in een ovenschaal.
-
2
Spoel de aardappelen en maak er met een mandoline dunne plakjes van. Leg de vis op de saus, beleg hem dakpansgewijs met de aardappelplakjes en strooi er de amandelschilfers over. Bestrijk de schotel met de losgeklopte eidooier. Bak de vis en de aardappelen 15 minuten in de oven.
-
3
Giet de erwtjes en worteltjes af en spoel ze. Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot met de erwtjes en wortelen in een beetje boter. Kruid de groenten met peper en zout.
-
4
Neem de vis uit de oven en serveer de schotel met de gestoofde groentjes en een takje oregano.