Spirelli met pompoen, prei en kruidenkaas
bereiding
-
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de prei schoon en snij de stengels in ringen. Ris de tijm.
-
2
Verhit olijfolie in een wok en roerbak de ui, de knoflook, de tijm, de prei en de pompoenblokjes. Bak alles even aan op hoog vuur en zet het vuur dan zachter. Voeg de kruidenkaas, de room en het bouillonblokje toe en laat de saus op een zacht vuur pruttelen.
-
3
Giet de pasta af en hou een pollepel van het kookvocht apart. Schep de pasta en het kookvocht mee onder de saus en laat de saus even indikken. Breng de pasta op smaak met peper, zout, citroensap en geraspte citroenschil.
-
4
Werk de pastaschotel af met de parmezaanschilfers, de pompoenpitten en de extra verse tijm en serveer.