1 ingrediënt, 3 feestdesserts
Zeven zoete trio’s
Een zak dure pistaches gekocht terwijl je maar een handje nodig had om je tiramisu mee af te werken? Of zit je nog met een doos amaretti of een fles advocaat van een vorig feestje? Met deze recepten is dit verleden tijd: met telkens 1 ingrediënt maak je 3 verschillende feestdesserts.
Nog wat kokosrasp over van die zelfgemaakte kokosrotsjes waar je vorige week zo veel zin in had? Of heb je per ongeluk een kilo peren te veel aangevinkt bij je supermarktbestelling? Geen nood: er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om van een ingrediënt verschillende dessertjes te maken. Ideaal als de feestjes aan het eind van het jaar elkaar opvolgen en jij steeds voor een nagerecht moet zorgen. Of dé shortcut als je een dessertbordje wil maken met perfect matchende smaken. Hier vind je zeven opties om met 1 ingrediënt: 3 uiteenlopende feestdesserts uit je mouw te schudden.
Slim: 1 ingrediënt: 3 feestdesserts
Wij verzamelden zeven keer drie feestelijke desserts, telkens op basis van een ingrediënt. Kies uit toetjes met advocaat, amarettikoekjes, kokosnoot, sinaasappel, peer of met meringue. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
1 Advocaat
Het moet een van de grote ergernissen in vele koelkasten zijn… Want een beetje advocaat in een dessert is best lekker, en zo eens op een jaar een glaasje bij de koffie kan ook wel smaken. Maar wat doe je vervolgens met de rest van de fles of pot? Wij vonden de beste en lekkerste oplossing: drie feestdesserts met advocaat als ingrediënt.
Extra tip: wil je dit jaar echt uitpakken aan de feesttafel? Maak dan ook de advocaat zelf. Wedden dat er deze keer helemaal niets meer overblijft?
2 Amaretti
De amaretti is de advocaat onder de koekjes: je gebruikt ze voor een crumble of makkelijke taartbodem, en na een koekje bij je zoete dessertwijn, heb je het ook wel weer gehad. Ook dit ingrediënt maak je makkelijk zelf – zo lekker dat je er misschien nog moet bijmaken,
3 Meringue
Ook meringue kun je zelf maken, maar vaak nemen we de makkelijkste weg langs de bakker of de supermarkt. Toegegeven: met dit ingrediënt maak je de lekkerste feestdesserts, zoals dit trio.
4 Pistache
Een van de trendingrediënten van de laatste tijd en daardoor ook wel een beetje duurder. Nu vinden we het persoonlijk niet zo moeilijk om de zak weg te knabbelen voor onze favoriete serie, maar je maakt met pistaches ook superlekkere dessertjes.
5 Sinaasappel
Maakte de Sint zich dit jaar wat zorgen over de volksgezondheid en koos hij voor sinaasappels in plaats van chocolade of speculaas? No worries: de resterende exemplaren in je fruitmand zijn het perfecte vertrekpunt voor deze feestelijke toetjes.
6 Peer
Dat de appel het goed doet in heel wat (na)gerechten, is een open deur. Maar ook de peer houdt van zoet. Sla er deze gevarieerde recepten maar op na.
7 Kokos
Als eetbare sneeuw… Wij zijn dol op kokosnoot, dus een grote hoeveelheid schilfers of poeder opmaken vinden wij geen straf. Deze feestelijke desserts komen bij ons dan ook geregeld op de feestdis.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!