Citroencheesecaketaartjes met amarettibodem
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maal de amarettikoekjes fijn. Smelt de boter en meng ze onder de koekjes. Vet 4 hoge bakvormpjes van 8 cm doorsnede in met de extra boter en bestrooi ze met de bloem. Duw het koekjesmengsel op de bodem van de vormpjes en zet ze even in de koelkast.
-
2
Rasp de schil van de citroenen tot je 1 eetlepel geraspte schil hebt. Pers de citroenen uit. Meng de roomkaas met de plattekaas, de eieren, de geraspte citroenschil, het citroensap, het maïszetmeel, de suiker en het zout. Verdeel het beslag voorzichtig over de koekjes-bodems in de vormpjes. Bak de kaastaartjes 25 minuten in de oven.
-
3
Haal de taartjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Zet ze daarna nog minstens 2 uur in de koelkast.