Recept

Kokos-rijstpap met aardbei en pistache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Arborio is een Italiaanse rijstsoort met een ronde korrel die vaak voor riso o wordt gebruikt. De rijst bevat een kleverig zetmeel, wat voor een romige textuur zorgt.” 

bereiding
  1. 1

    Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit. Breng de melk aan de kook met de vanillezaadjes, het vanille- en het kaneelstokje.

  2. 2

    Voeg de rijst en de saffraan toe en roer om. Dek af, zet het vuur lager en laat op een heel zacht vuur 25 minuten garen. Roer af en toe even om. Voeg de kokosroom toe en laat het geheel nog zo’n 10 minuten verder garen tot de rijst zacht en de rijstpap romig is.

  3. 3

    Haal de pot van het vuur en verwijder het vanille- en het kaneelstokje. Roer de suiker door de pap, klop de eidooiers los en roer ze er ook door. Laat afkoelen.

  4. 4

    Snij de aardbeien in stukjes en hak de pistaches fijn. Verdeel de rijstpap over glazen en werk af met de aardbei, de pistachenoten en de kokosschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kokos-rijstpap met aardbei en pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!