Advocaat
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Advocaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal als je veel verse eitjes van je kippen hebt.

Tip van Sofie: "Gebruik superfijne suiker, anders lost hij niet goed op. Zitten er toch nog korreltjes in het mengsel, zet de kom dan even boven een pan met warm water en warm de advocaat nog even au bain-marie door zodat de suiker kan smelten. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt, anders krijg je roerei."

bereiding
  1. 1

    Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker luchtig tot een wit schuimig mengsel. Alle suikerkorrels moeten opgelost zijn.

  2. 2

    Verminder de snelheid van de mixer en voeg er geleidelijk de gecondenseerde melk aan toe.

  3. 3

    Blijf mixen en voeg beetje bij beetje de alcohol toe. Zo kunnen de eidooiers niet gaan schiften. Mix tot een homogene massa.

  4. 4

    Verdeel de advocaat over afsluitbare bokaaltjes en laat enkele dagen rusten in de koelkast. Hoe langer hij rust, hoe dikker de advocaat wordt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker luchtig tot een wit schuimig mengsel. Alle suikerkorrels moeten opgelost zijn.

  2. 2

    Verminder de snelheid van de mixer en voeg er geleidelijk de gecondenseerde melk aan toe.

  3. 3

    Blijf mixen en voeg beetje bij beetje de alcohol toe. Zo kunnen de eidooiers niet gaan schiften. Mix tot een homogene massa.

  4. 4

    Verdeel de advocaat over afsluitbare bokaaltjes en laat enkele dagen rusten in de koelkast. Hoe langer hij rust, hoe dikker de advocaat wordt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.