Recept

Advocaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal als je veel verse eitjes van je kippen hebt.

Tip van Sofie: "Gebruik superfijne suiker, anders lost hij niet goed op. Zitten er toch nog korreltjes in het mengsel, zet de kom dan even boven een pan met warm water en warm de advocaat nog even au bain-marie door zodat de suiker kan smelten. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt, anders krijg je roerei."

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Klop in een ruime kom de eidooiers los met de geëvaporeerde melk. Doe er de suiker en de vanillesuiker bij en roer goed om.

  2. 2

    Zet een steelpan met water op het vuur. Breng aan de kook. Zet de kom op de pan met warm water. De kom mag het water niet raken, want dan krijg je roerei (giet eventueel wat water uit de pan). Begin meteen te kloppen.

  3. 3

    Klop voortdurend tot het mengsel indikt. Voeg ten slotte beetje bij beetje de alcohol toe en klop telkens goed door. Verdeel over bokaaltjes en laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Advocaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!