Advocaat met room en amandelkoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Advocaat met room en amandelkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dessert in een glaasje: ideaal voor een dessertenbuffet.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de koekjes. Doe 50 g amandelen met de helft van de suiker in een hakmolentje en hak fijn. Klop het eiwit los met de rest van de suiker, roer het door de amandelen. Hak de rest van de amandelschilfers grof en roer ze door het beslag. Doe het beslag in een spuitzak, spuit er toefjes van op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Klop de slagroom met de bloemsuiker lobbig.

  3. 3

    Doe een laagje advocaat in een glaasje, vervolgens een laagje slagroom, terug een laagje advocaat en eindig met toefje slagroom. Werk het glaasje af met een amandelkoekje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de koekjes. Doe 50 g amandelen met de helft van de suiker in een hakmolentje en hak fijn. Klop het eiwit los met de rest van de suiker, roer het door de amandelen. Hak de rest van de amandelschilfers grof en roer ze door het beslag. Doe het beslag in een spuitzak, spuit er toefjes van op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Klop de slagroom met de bloemsuiker lobbig.

  3. 3

    Doe een laagje advocaat in een glaasje, vervolgens een laagje slagroom, terug een laagje advocaat en eindig met toefje slagroom. Werk het glaasje af met een amandelkoekje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.