Recept

Crème brûlée met sinaasappel en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie: “De crème brûlée maak je het best een dag op voorhand. Laat ‘m even op kamertemperatuur komen voor je ‘m afwerkt. Je kunt in plaats van sinaasappelsap ook sinaasappellikeur gebruiken om smaak te geven.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Verwarm de room met de melk in een steelpannetje. Halveer het vanillestokje en doe de zaadjes samen met de peul, het takje rozemarijn en de geraspte sinaasappelschil bij de room. Roer af en toe om met een garde.

  2. 2

    Doe de eidooiers samen met de suiker en het sinaasappelsap in de mengkom van de keukenrobot en klop tot een gladde ruban. Zeef de warme melk boven de opgeklopte ruban. De rozemarijn en de vanillepeul zullen in je zeefje achterblijven.

  3. 3

    Vul individuele ovenschaaltjes voor 2/3 met de crème en gaar ze 30 tot 40 minuten au bain-marie in de oven. Laat de crème brûlée vervolgens goed afkoelen.

  4. 4

    Snij de overige sinaasappelhelft in dunne plakjes. Meng voor het suikerlaagje 2 eetlepels kristalsuiker met de sinaasappelplakjes en verdeel ze over de schaaltjes crème brûlée. Brand ze met een klein brandertje goudbruin en krokant.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crème brûlée met sinaasappel en rozemarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!