Bloemkoolrisotto met venkel, groene asperges en gebakken zalm
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit boter in een diepe pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Voeg de bloemkoolrijst toe en schep goed om. Blus met de kippenbouillon en laat de bloemkoolrijst 8 Ã 10 minuten garen op een zacht vuur. Schep hem regelmatig om.
-
2
Maak de groene asperges schoon en snij ze in hapklare stukken. Maak de venkel schoon. Hou het groen apart voor de afwerking. Snij de knol in partjes. Verhit olijfolie in een wok en roerbak er de groenten in. Kruid ze met peper en zout.
-
3
Doe de zalm in het bakmandje van de airfryer, kruid hem met peper en zout en doe er een likje olijfolie bij. Gaar de zalm 8 minuten op 190°.
-
4
Neem de bloemkoolrisotto van het vuur en lepel er de mascarpone onder. Breng op smaak met de geraspte citroenschil, peper en zout. Doe de risotto in een bord en verdeel er de gewokte groenten en de krokant gebakken zalm over. Werk hem af met het venkelgroen, peper en nog een likje olijfolie.