Recept

Indian summer-salade met kippendijfilets

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een recept van Libelle Lekker Chef Natalie à la Pascale Naessens: “Dit is een echte passe-partoutsalade. De slahartjes kun je in het najaar vervangen door rode of groene eikenbladsla, in de winter door boerenkool en in de lente door jonge frisse veldsla en postelein.”

Natalie tipt!

“Is jouw airfryermandje groot genoeg voor het hele gezin, dan kun je makkelijk alles ­samen garen.”

bereiding
  1. 1

    Maak de dressing. Mix alle ingrediënten en zet de dressing koel weg.

  2. 2

    Maak de paprika’s schoon en snij ze in grove repen. Gril ze 10 minuten in het bakmandje van de airfryer op 180°C. Gril ook de maïskolven 10 minuten in het bakmandje van de airfryer op 180°C. Haal daarna voorzichtig met een scherp mes de maïskorrels van de maïskolven.

  3. 3

    Kruid de kippendijfilets met kippenkruiden en besprenkel ze met olijfolie. Gaar ze 10 minuten in het bakmandje van de airfryer op 180°C.

  4. 4

    Spoel en droog de kropslaharten. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Hussel de kropsla, de paprika, de maïs en de mango door elkaar. Leg er de kip bij. Werk de salade af met de pompoenpitten en de verse groene kruiden en geef er de sesamdressing bij.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Indian summer-salade met kippendijfilets

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!