9 manieren om courgettes te combineren
seizoenstopper
Courgette is een van de meest veelzijdige groenten in de keuken. Dankzij de neutrale smaak laat ze zich eindeloos combineren: van mediterrane klassiekers met tomaat en aubergine tot frisse combinaties met feta, citroen of groene kruiden. Ontdek hier 9 heerlijke combinaties die je courgette naar een hoger niveau tillen.
1 Met tomaat en aubergine
Dé mediterrane klassieker. Perfect in ratatouille of een ovenschotel met Provençaalse kruiden.
2 Met knoflook en olijfolie
Courgettes zijn heerlijk op de grill. Om ze extra smaak te geven, wrijf je ze in met knoflook en olijfolie. Deze eenvoudige smaakcombinatie geeft ook courgettelinten extra diepgang.
3 Met groene kruiden zoals basilicum en peterselie
Kruidige smaakmakers versterken de zachte smaak van courgette. Voeg ze toe aan je bereiding voor extra aroma of maak een groene kruidensaus, zoals een salsa verde, om erbij te serveren.
4 Met balsamicoazijn
Een beetje zuur brengt courgette tot leven, zowel in warme bereidingen als in koude salades. Ook citroenzeste werkt heel goed bij courgette.
5 Met geroosterde sesamzaadjes
Ideaal bij oosterse wokgerechten… Vergeet de sojasaus niet!
6 Met couscous of pasta
Hoewel courgette een prima vervanger is voor traditionele pasta, maakt hij ook klassieke pastagerechten en couscoussalades nog lekkerder én voedzamer.
7 Met feta of Griekse yoghurt
Zo zorg je voor een frisse toets bij gegrilde courgette. De romige zoutigheid van feta of frisse zuurtjes van yoghurt zijn ideale partners bij bijvoorbeeld gegrilde courgettebeignets.
8 Met ansjovis
De zachte smaak van courgette brengt zoutige ingrediënten in balans.
9 Met lamskoteletjes
Gegrild vlees, gemarineerd met rozemarijn en knoflook, past heel goed bij courgette: zowel bij een rauw slaatje als bij gegrilde courgettes. Serveer er nog een fris muntyoghurtsausje bij.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!