Slaatje van gepekelde komkommer en courgette met gehakt
bereiding
- 
                        1 Spoel de komkommers en de courgettes en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Snipper de koriander en de munt fijn. Meng de komkommer en de courgette met de rijstazijn en de helft van de gesnipperde koriander en munt. Kruid ze met peper en zout. 
- 
                        2 Schil en rasp de gember. Halveer het chilipepertje en snipper het fijn. Verhit plantaardige olie en bak er het kipgehakt in samen met de gember en de chilipeper. Voeg de sojasaus en het -limoensap toe en breng het gehakt verder op smaak met de rest van de koriander en munt. 
- 
                        3 Serveer de kort gepekelde groentjes met het krokant gebakken gehakt en werk de salade af met de pinda’s, de extra koriander en eventueel nog wat gesnipperde chilipeper en sojasaus. 
 
                                                     
                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                