Recept

Kalfslapjes piccata met gebakken champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een recept van Libelle Lekker Chef Natalie à la Pascale Naessens. Lekker met een slaatje van ­waterkers, ringen rode ui en ­pijnboompitten.

Natalie tipt!

  • Ook lekker met kipfilets in plaats van kalfslapjes.
  • Kies voor dikke kokosroom, daarvan heb je sowieso maar enkele lepels nodig voor een sausje met een volle smaak.

bereiding
  1. 1

    Maak de champignons schoon en ze snij ze in plakjes. Pel en pers de knoflook. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de champignons samen met de helft van de knoflook krokant.

  2. 2

    Snij 1 citroen in dunne plakjes voor de afwerking. Rasp de schil en pers het sap van de tweede citroen. Snipper de dragon.

  3. 3

    Verhit de rest van de boter in een pan en bak de kalfslapjes samen met de rest van de knoflook en de kappertjes krokant. Blus met kokosroom en breng de saus op smaak met geraspte citroenschil en citroensap. Laat de saus 6 à 8 minuten op een zacht vuur indikken. Voeg de laatste minuut de gesnipperde dragon en de krokante champignons toe en laat ze mee opwarmen.

  4. 4

    Werk de piccata af met de plakjes citroen, versgemalen peper en de extra verse kruiden naar smaak.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfslapjes piccata met gebakken champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!