Maaltijd-pompoensoep met balletjes en pittencrumble
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien en de knoflook. Spoel de selder en snij de stengels in ringen. Schil de butternut, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes.
-
2
Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit er de uien, de knoflook en de selder in. Voeg de paprika en de pompoen toe en kruid met de kurkuma en het paprikapoeder. Blus de groenten met de bouillon en laat de soep op een zacht vuur 20 minuten pruttelen. Kruid de soep met peper en zout.
-
3
Snipper de koriander en de peterselie. Breng het kipgehakt op smaak met de helft van de koriander en de peterselie, peper en zout, voeg de havermout toe en rol hapklare balletjes van het mengsel. Die mogen iets groter zijn dan kleine soepballetjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom aan, laat ze verder garen op een zacht vuur.
-
4
Mix de soep en voeg de balletjes toe, laat de balletjes nog 5 minuten mee garen.
-
5
Verhit olijfolie in een pannetje en pof de zonnebloem- en pompoenpitten met de rest van de gesnipperde kruiden. Laat de crumble uitlekken op keukenpapier. Doe de soep met de balletjes in kommetjes en werk ze af met de pittencrumble.