Meest recente artikelen

Komkommertijd!

Zo verrassend kan komkommer zijn

  • Deel dit artikel:
Komkommertijd! Artikel

Tuurlijk smaakt komkommer heerlijk in een salade of tussen de boterham. Maar wat dacht je van een soepje, aperitief of zelfs taart? Proberen!

Wist je dit al over komkommer?

  • Komkommers komen oorspronkelijk uit India. Later begon men ze te telen in het Middellandse Zeegebied en tegenwoordig worden ze ook bij ons verbouwd, onder glas.
  • Aan één komkommerplant kunnen tientallen komkommers groeien.
  • Komkommers houden niet van de koelkast, ze worden slap als je ze daarin bewaart. Bewaar ze liever in de kelder, of op een andere donkere en koele plek. Zo zijn ze ongeveer een week houdbaar.
  • Een komkommer bestaat voor 90% uit water. De meeste voedingsstoffen zitten in of net onder de schil. Daarom kun je ze het best ongeschild eten – tenzij je alleen het witte gedeelte wilt gebruiken in een gerecht, natuurlijk.
  • Komkommer kun je niet alleen rauw eten, ook gestoomd, gestoofd of gebakken is hij lekker. En probeer ’m ook eens in soep.
  • Speelt je maag op na het eten van komkommer? Verwijder de volgende keer dan de zaadjes, dat zijn de boosdoeners. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit met een lepel.

Probeer deze verrassende recepten

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Komkommersoepje met avocado

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Komkommercake

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Komkommergratin met kruidencrumble

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Aziatische zomersalade met komkommerspaghetti

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Komkommer basilicum Fizz

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.