Meest recente artikelen

Komkommertijd! De beste recepten voor soep met komkommer

Heerlijk fris of lekker warm

Komkommertijd! De beste recepten voor soep met komkommer Artikel

Natuurlijk smaakt komkommer heerlijk in een salade of tussen de boterham. Maar er zijn grenzen aan de hoeveelheid komkommer die je kunt verwerken. Dus wat dacht je van een soepje met komkommer? Heerlijk fris als het kwik stijgt maar even hartverwarmend op een druilerige dag.

De komkommer leent zich uitstekend voor soep. Je hoeft haast geen vocht toe te voegen – daar zorgt ie zelf voor. Bovendien is de groente even lekker in een frisse gazpacho als in een kruidig herfstsoepje.

Wist je dit al over komkommer?

  • Komkommers komen oorspronkelijk helemaal uit India. Later zijn ook telers in en om het Middellandse Zeegebied mee op de kar gesprongen. Zo komt de komkommer bij ons terecht. Tegenwoordig worden ze dus ook in onze streken verbouwd. Dat gebeurt meestal onder glas.
  • Aan één enkele komkommerplant kunnen tientallen komkommers groeien. Misschien wil je dan ook een eigen plantje kweken. Zo heb je immers meer dan voldoende komkommer om liters soep mee te maken…
  • Komkommers houden niet van de koelkast. De groente wordt snel slap als je hem daarin bewaart. Bewaar ‘m liever in de kelder of op een andere donkere en koele plek. Als je ze correct bewaard, zijn komkommers toch minstens een week houdbaar.
  • Een komkommer bestaat voor maar liefst 90% uit water. Dat maakt er natuurlijk de perfecte groente van om goed te hydrateren in de zomer. De meeste voedingsstoffen zitten echter hoofdzakelijk in of net onder de schil. Daarom kun je een komkommer het best ongeschild eten. Tenzij je natuurlijk enkel het witte vruchtvlees wilt gebruiken in een gerecht.
  • Komkommers zijn dan ook caloriearm. Bovendien zijn ze rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Alvast nóg een goede reden om wat vaker komkommersoep op het menu te zetten.
  • Heb je altijd wat last van je maag na het eten van komkommers? Dat is heel goed mogelijk. Verwijder de volgende keer gewoon de zaadjes, dat zijn de boosdoeners. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit met een lepel. Probleem opgelost!
  • Komkommer kun je niet alleen rauw eten. Gestoomd, gestoofd of gebakken doet hij het ook prima in gerechten. Of je probeert gewoon een van de volgende recepten voor komkommer in een soep…

Probeer deze recepten voor soep met komkommer

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen