Meest recente artikelen

Koken voor veel gasten: dit maken jullie met de feestdagen

We vroegen het op Instagram

Koken voor veel gasten: dit maken jullie met de feestdagen Artikel

De feestdagen zijn het moment waarop je wel eens veel gasten in huis hebt. Hoe doe je dat dan in de keuken? Wat maak je om het allemaal goed op tafel te krijgen? Wij vroegen het jullie op ons Instagram-account en dit zijn dus jullie ideeën (en onze suggesties).

Heel veel hapjes

Da's altijd een goed idee, want wat zou een feest zijn zonder hapjes? Sommigen maken van het feestdiner zelfs een echte tapasavond. Mocht je nog op zoek zijn naar recepten, wij hebben er wel wat.

Soep

Heel makkelijk te maken voor veel mensen, en ook makkelijk op te warmen. Kreeftensoep en tomatenroomsoep zijn duidelijk jullie favorieten.

Pasta

Het belangrijkste als jij kookt voor de feestdagen, is dat je ook zelf kunt mee genieten. Een pastasaus kun je makkelijk op voorhand maken, en de pasta zelf is snel gekookt. Nog makkelijker is een pasta uit de oven, zoals lasagne: die kun je helemaal van tevoren klaarmaken.

Stoofpotjes

Nog zo’n topper die je makkelijk vooraf kunt klaarmaken én die daar ook alleen maar lekkerder door wordt. Ideeën die een aantal keer terugkwamen waren boeuf bourguignon, vol-au-vent, stoofvlees, wildragout, konijn, varkenswangetjes en voor de visliefhebbers, bouillabaisse.

Gevulde kalkoen

Nog altijd dé klassieker voor kerst. En met zo’n grote kalkoen zet je meteen iets lekkers voor véél mensen op tafel. Opgelet, maak je dit voor het eerst, lees dan op voorhand je recept goed door want zo’n kalkoen moet lang in de oven.

Gebraad

Een groot gebraad maken is handiger dan voor veel mensen allemaal aparte stukjes vlees of vis bakken. Laat je oven het werk doen! En of het nu rosbief, wildgebraad, kalkoenrollade, lamsbout of orloffgebraad wordt, bij Libelle Lekker vind je voor alles een recept.

Varkenshaasje

Vind je een gebraad wat moeilijk, omdat je niet goed ziet wanneer het gaar genoeg is? Dan is een varkenshaasje een goed idee, dat moet minder lang garen. Met één varkenshaasje heb je genoeg voor ongeveer drie personen (afhankelijk van hoe groot ze zijn) dus het blijft overzichtelijk.

Ossobuco

Dit heerlijke Italiaanse gerecht kwam een heel aantal keren terug als feestidee. Serveer ‘m met een smeuïge risotto. Die laatste maak je op het laatste moment, de ossobuco kun je al een dag van tevoren klaarmaken.

Ovenschotels

Ja, waarom niet? Je kunt ze makkelijk van tevoren klaarmaken en hoeft ze alleen nog maar op te warmen. En als je voor bijzondere ingrediënten kiest, wordt je ovenschotel evengoed feestelijk.

Scampi’s of kreeft

Of je nu kiest voor dure kreeft of voor betaalbare scampi’s, schaaldieren zijn altijd een feestje op je bord.

Gourmet en fondue, raclette

Koken aan tafel, het blijft populair, en terecht: je hebt niet te veel werk vooraf en kunt tijdens het feest bij je gasten blijven.

Kroketjes en puree

Superhandig als je veel volk over de vloer krijgt: kroketjes kun je zelf op voorhand maken of gewoon een zak in de supermarkt kopen, en puree kun je ook makkelijk in grote hoeveelheden maken. Kies voor een gewone aardappelpuree of voor een feestelijke groentepuree zoals pastinaakpuree. Zelf voegen we er nog een derde suggestie aan toe: aardappelgratin. Ook heel makkelijk in grote hoeveelheden te maken.

Buffet met allerlei gerechtjes

Heel handig met de feestdagen: iedereen eet wat ie graag lust én je kunt je gasten zelfs vragen om zelf een warm of koud gerecht mee te brengen om zo een buffetje samen te stellen met niet te veel werk voor de gastheer of -vrouw.

 

Winterbarbecue

Wil je eens iets anders-dan-anders, dan kan een winterbarbecue een leuk idee zijn. Aperitieven rond de vuurkorf en dan genieten van winterlekkers op de grill.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen