Meest recente artikelen

10 tips voor een geslaagde winterbarbecue

Want elk weer is barbecueweer

10 tips voor een geslaagde winterbarbecue Artikel

Zit jij al te wachten op de zomer zodat je een barbecue kan organiseren? Wacht dan niet langer! Ook bij deze koude wintertemperaturen kun je perfect barbecueën! Met deze 10 tips organiseer jij een geslaagde winterbarbecue.

 1. Licht je gasten goed in

Licht je gasten duidelijk in wanneer je ze uitnodigt voor je barbecue. Vergeet niet te zeggen dat het om een winterbarbecue gaat, zodat ze weten dat ze zich warm moeten aankleden.

2. Warmte tijdens het eten

Je wil niet dat je gasten het koud hebben. Plaats daarom zeker terrasverwarmers en vuurkorven. Deze beschermen je tegen de winterkoude en zorgen voor extra sfeer. Wees wel voorzichtig met deze vuurtjes, zeker als er kinderen in de buurt zijn. Extra leuk: voorzie ook kussens en dekentjes voor je gasten. Lekker warm en gezellig! Zorg er ook voor dat je zélf niet verkleumd raakt. Doe de mise-en-place bij voorkeur gewoon binnen en beperk het buiten koken tot de bereiding zelf.

3. Back-upplan

Voorspellen ze regen, sneeuw of veel wind? Voorzie dan een back-upplan! Misschien kun je buiten barbecueën en binnen eten? Of voorzie een partytent. Zo zitten jullie toch nog buiten maar wel lekker droog.

4. Zet de barbecue uit de wind

Wanneer er koude wind op de barbecue blaast, beïnvloedt dat de temperatuur waardoor het vlees minder snel gaart. Zorg er daarom voor dat je de barbecue uit de wind plaatst. Nog een tip: zorg voor een barbecuetoestel met gesloten deksel: zo beperk je het temperatuurverschil tussen de barbecue en de buitentemperatuur.

 5. Genoeg brandstof

Hoe kouder het is, hoe langer het duurt om de barbecue op te warmen. Voorzie dus zeker genoeg kolen of propaangas.

6. Denk aan winterdranken

Een biertje of een wijntje smaakt altijd, maar bij een echte winterbarbecue horen ook lekkere, winterse drankjes. Serveer bijvoorbeeld glühwein, jenever of cider. Hieronder vind je enkele hartverwarmende voorbeelden.

7. Gebruik seizoensgroenten

Seizoensgroenten zijn altijd de beste keuze. Tijdens de wintermaanden zijn onder andere knolselder, spruiten, pastinaak, pompoen, prei, rodekool, paddestoelen, schorseneren, savooikool en wortelen op hun best. Maak er lekkere salades mee of grill ze op de barbecue. Ook een goed idee: eerst je vlees aankorsten en je groenten grillen op de barbecue en dan het vlees op de groenten verder laten garen in een grote stoofpot. Wat dacht je van deze recepten?

 

8. Serveer aangepast vlees

Wie barbecue zegt, denkt natuurlijk aan een lekker stukje vlees. In de winter hebben we nood aan stevige kost. Ga dus voor vlees als spek, steak en wild. Wij zorgen alvast voor wat lekkere inspiratie:

 

9. (Sfeer)verlichting

Tijdens de wintermaanden is het vroeg donker. Zorg dus voor voldoende verlichting. Maak het extra gezellig door veel kaarsen en lampionnen aan te steken maar voorzie ook rond de barbecue voldoende licht. Want niemand wil een verbrand stukje vlees op zijn bord, toch?

10. Maak een winterwandeling

Maak voor of na het eten een (lange) winterwandeling. Voorzie fakkels, jenevertjes en thermossen met thee. Na de wandeling kun je je gasten verrassen met een lekker winterdrankjes rond een warm vuurtje.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen