Recept

Ossobuco alla milanese (met risotto)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte ossobuco serveer je met risotto erbij. Saffraanrisotto, of zoals hier een eenvoudige risotto met gremolata.

bereiding
  1. 1

    Bestuif het vlees met bloem. Verhit olijfolie in een grote pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het uit de pan en hou apart.

  2. 2

    Pel de knoflook en halveer. Pel de ui, schil de wortelen en de selder en snipper alles fijn. Fruit de look, ui, selder en wortel in dezelfde pan lichtbruin. Giet de passata erbij en doe het vlees opnieuw in de pan. Voeg de wijn en bouillon toe, doe het kruidentuiltje en de rozemarijn erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat 1,5 uur afgedekt sudderen of tot het vlees gaar is. Haal tegen het einde van de stooftijd het deksel van de pan. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.

  3. 3

    Snij voor de gremolata de peterselie en de knoflook fijn. Meng de citroenrasp met de knoflook, peterselie en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Pel en snipper de knoflook en de sjalotten. Fruit glazig. Voeg de rijst toe en roerbak. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Giet dan beetje bij beetje de bouillon erbij en wacht steeds met toevoegen tot het vocht is opgenomen. Roer en laat op zacht vuur zo'n 15 minuten garen tot de rijst volledig gaar is.

  5. 5

    Breng de ossobuco verder op smaak met peper en zout en serveer er de risotto met gremolata bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ossobuco alla milanese (met risotto)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!