Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Prachtig bord boordevol garnituren

bereiding
  1. 1

    Snij de ui, knoflook en groenten in stukjes. Doe er de wijn bij, het kruidentuiltje, de kruidnagels en de peper. Laat er het vlees 1 nacht in marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 225°C. Dep het vlees droog en kruid met peper en zout. Schroei het dicht en leg het in een braadslee.

  3. 3

    Haal het klokhuis uit de appels en vul ze met jam. Zet ze rond het gebraad. Zet 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Pel de sjalotten. Doe ze in een pan met 100 ml wildfond, wat boter, suiker en zout. Laat 15 min. koken onder deksel. Blus met 1 el balsamico en laat inkoken.

  5. 5

    Haal het vlees uit de oven en hou warm. Roer de braadresten los met de porto, 2 el balsamico en de rest van de fond. Laat inkoken tot de helft. Roer er 1 el jam door, kruid met peper en zout en klop er koude boter door.

  6. 6

    Schik alles op de borden en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de ui, knoflook en groenten in stukjes. Doe er de wijn bij, het kruidentuiltje, de kruidnagels en de peper. Laat er het vlees 1 nacht in marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 225°C. Dep het vlees droog en kruid met peper en zout. Schroei het dicht en leg het in een braadslee.

  3. 3

    Haal het klokhuis uit de appels en vul ze met jam. Zet ze rond het gebraad. Zet 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Pel de sjalotten. Doe ze in een pan met 100 ml wildfond, wat boter, suiker en zout. Laat 15 min. koken onder deksel. Blus met 1 el balsamico en laat inkoken.

  5. 5

    Haal het vlees uit de oven en hou warm. Roer de braadresten los met de porto, 2 el balsamico en de rest van de fond. Laat inkoken tot de helft. Roer er 1 el jam door, kruid met peper en zout en klop er koude boter door.

  6. 6

    Schik alles op de borden en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.