Wil je kalkoen serveren met Kerstmis, maar heb je geen zin in een traditionele, gevulde kalkoen? Dan is een feestelijke kalkoenrollade iets voor jou. Uiteraard kan je ze heel het jaar serveren en niet uitsluitend met kerst, kies dan voor een lekkere seizoensgebonden vulling.
Tips voor een toprollade
- Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.
- Zorg ervoor dat je vulling niet te vochtig is en bij het bakken uit de rollade vloeit.
- Laat bij het vullen een stukje vrij aan de kanten. Zo voorkom je geknoei bij het oprollen.
- Bind de rollade op met keukentouw. Begin in de lengte, werk dan de kortere kanten af.
- Omdat kalkoen snel uitdroogt, wordt een rollade soms omwikkeld met ontbijtspek of pancetta.
Lees ook …
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Kalkoenrollade met spinazie
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Iets moeilijker
Kalkoenrollade met spinazievulling
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Kalkoenrollade met gestoomde savooikool
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Gevulde kalkoenrollade met appeltjes
-
Meer dan 1 uur
-
Duur
-
Makkelijk
Kalkoenrollade met cranberry's, notenvulling en cranberryrelish
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Kalkoenrollade met olijven
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Iets moeilijker
Gevulde kalkoenrollade met kastanjes en pistaches
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Kalkoenrollade met gedroogd fruit en aardpeergratin
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Kalkoenrollade met gegrilde paprika’s en tagliatelle
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Kalkoenrollade met pistache en witloof
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Kalkoenrollade met herfstvulling
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Iets moeilijker
Italiaanse kalkoenrollade met pesto en zongedroogde tomaten
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Kalkoenrollade met marsala en pommes duchesse
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Kalkoenrollade met groenekool, granaatappel en spek