Recept

Stoverij van varkenswangen met krieken en groentefrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor tot 170°C. Pel de uien en snipper ze heel fijn. Pel en pers de knoflook. Verhit een grote stoofpot op een matig vuur en smelt er een klont boter in. Stoof de ui en de knoflook glazig.

  2. 2

    Snij de ontvliesde varkenswangen in gelijke stukken. Verhit een braadpan op een matig vuur en smelt er een klont boter in. Bestrooi de stukken vlees met peper en zout en bak ze goudbruin in de hete pan. Schep de gekleurde stukjes vlees in de stoofpot met ui en strooi er een eetlepel bruine suiker over. Laat even karamelliseren en voeg de perengelei toe.

  3. 3

    Giet het braadvet uit de pan van het vlees en zet ze opnieuw op een matig vuur. Schenk het kriekbier in de pan, laat het opwarmen en roer de bakresten los. Schenk het warme bier in de stoofpot en voeg de kruidnagels toe. Zet het vuur zacht. Smeer een laag mosterd op de peperkoek. Leg deze boven op het vlees en zet het deksel op de pot. Zet de braadpan in de oven en laat 1.30 tot 2 uur garen. Laat de krieken uitlekken en voeg ze een kwartier voor het einde van de gaartijd toe aan de stoofpot.

  4. 4

    Snij de pompoen en de knolselder in frietjes en wentel ze door de bloem. Klop goed af, zodat er maar een heel dun laagje bloem op ligt. Frituur ze in kleine hoeveelheden, op 180°C. Bestrooi met grof zout, paprikapoeder en Provençaalse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoverij van varkenswangen met krieken en groentefrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!