Recept

Konijn met veenbessen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lekker klassiek.

bereiding
 1. 1

  Maak de marinade. Doe de wortel, de uien, de look en de peperbolletjes in een kom, voeg het kruidentuiltje en de cognac toe en leg het konijn erbij. Overgiet met donker bier. Laat 1 nacht marineren in de koelkast.

 2. 2

  Giet de veenbesjes door een zeef, doe de helft van de besjes in een pannetje met de suiker. Laat 5 à 10 minuten zachtjes pruttelen, tot je compote hebt. Pel de zilveruitjes.

 3. 3

  Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het konijn uit de marinade en dep het droog. Bestrijk het met mosterd en veenbessencompote. Leg het in een ruime, ingevette ovenschaal. Doe er de marinade en de zilveruitjes bij. Kruid met peper en zout. Zet de schaal 45 minuten in de oven en overgiet geregeld met de marinade. Haal het gare vlees en de zilveruitjes uit de ovenschaal en hou warm.

 4. 4

  Giet het braadvocht door een zeef in een sauspannetje. Duw de groenten van de marinade door de zeef. Breng aan de kook. Laat inkoken tot sausdikte en breng op smaak met peper en zout.

 5. 5

  Leg het konijn en de zilveruitjes weer in de pan en giet de saus erover. Doe er de rest van de veenbesjes bij en warm nog even op. Lekker met gebakken witloof en kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijn met veenbessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!