Meest recente artikelen

Creatief met je tafelloper

Ideeën voor je feesttafel

Creatief met je tafelloper Artikel

Bij een feestelijk kerstdiner hoort ook een mooi gedekte tafel, met je mooiste tafellinnen. Haal de tafellopers nog een keertje uit de kast en ga er creatief mee aan de slag.

1 Gebruik je tafelloper als centraal element

Zelfs een heel eenvoudige houten tafel tover je moeiteloos om in een feesttafel door een stoffen tafelloper in een mooie kleur als centraal element te gebruiken. Gebruik 'm als ondergrond voor je centre piece met bloemen en kaarsen. Ideaal als je werkt met een buffet – want op deze manier heb je geen plek voor schalen op tafel. Stem de kleuren van je servies en tafeldeco af op de kleur van de tafelloper voor het mooiste effect.

2 Gebruik het motief van je tafelloper in de menukaarten

Probeer van je tafel één geheel te maken. Zit er een mooi motiefje in je tafelloper? Laat het terugkomen als menukaart. Heeft je tafelloper een gouden motief? Laat het goud dan terugkomen in de randen van je borden, in goudkleurig bestek…

3 Speel met kleur

Je kunt tafellopers kiezen in een accentkleur die niet hetzelfde is, maar wel past bij je tafellaken en servetten, of je kiest ze net in dezelfde kleur. Durf te gaan voor een levendig kleurtje: het geeft je tafel zoveel pit!

4 Ga eens niet voor strakke lopers

Tafellopers worden meestal gebruikt op een vrij klassieke, strakke manier: in de lengte centraal op de tafel gelegd, of in de breedte over de tafel heen. Pak het een keertje wat losser aan en laat je loper sierlijk over de tafel slingeren. Ideaal voor een potluck feestje of eender welke informele gelegenheid.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest,YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen