Boterham met wortelspread, geroosterde amandelen en gepekelde augurkjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Boterham met wortelspread, geroosterde amandelen en gepekelde augurkjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker veggie beleg! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en snij ze in frieten. Hou wat van het loof bij. Besprenkel met de olijfolie en de baharatkruiden. Rooster ze 15 à 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Hou enkele geroosterde wortelen apart voor de afwerking. Doe de rest in de blender samen met de olie uit de ovenschaal, giet er nog een scheutje amandelmelk bij en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof. Hak de amandelen grof. Snij de augurken in plakken. Beleg een boterham met de wortelspread, werk af met de wortelfrietjes, de amandelen, de augurken, enkele plukjes wortelloof en een tweede boterham.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en snij ze in frieten. Hou wat van het loof bij. Besprenkel met de olijfolie en de baharatkruiden. Rooster ze 15 à 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Hou enkele geroosterde wortelen apart voor de afwerking. Doe de rest in de blender samen met de olie uit de ovenschaal, giet er nog een scheutje amandelmelk bij en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof. Hak de amandelen grof. Snij de augurken in plakken. Beleg een boterham met de wortelspread, werk af met de wortelfrietjes, de amandelen, de augurken, enkele plukjes wortelloof en een tweede boterham.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.